Liban

Se află în județul Harghita, de-a lungul drumului care leagă localitatea Brădești de Gheorgheni, la poalele muntelui Harghita. Aici puteți experimenta lumea neatinsă a Harghitei cu toată frumusețea ei. Este o lume a fermelor de munte cu căsuțe mici și păduri frumoase de pini.
Între Șicasău și Liban, pe partea stângă a drumului, există o piatră de hotar care separă fostul județ Ciuc și județul Odorhei.
Pe Pasul Liban, la o altitudine de 1.000 de metri, vegetația este formată doar din pini înalți, cu pajiști și pășuni mari între ele. Case de vacanță sunt împrăștiate în jur.
Iarna, nu este neobișnuit zăpada de un metru înălțime.
Locul a fost folosit ca platou de filmare pentru filmările la romanul lui Áron Tamási "Ábel în rengetegben".
Nu departe la est de Liban se află Lacul Diavolului, singura turbărie de munte din Munții Harghita, situată în craterul vestic al craterului geamăn din Ostrava, la izvoarele pârâului Sicasău.
În decorația costumelor populare se reflectă, de asemenea, talentul și ingeniozitatea localnicilor.
Printre meșteșugurile populare tradiționale, sunt importante și sculptura în lemn, țesutul lânii, olăritul, împletitul de paie, apicultura, olăritul, învârtitul ouălor, fierăria și tâmplăria.
Aranjamentul intuitiv al diverselor forme decorative sculptate în lemn este aproape de perfecțiune, creând o lume formală de basm în care formele geometrice și simbolice abstracte coexistă cu diverse motive vegetale, animale, cosmice și religioase.
Mâncarea nu are gust bun fără un pahar de pălincă, spun localnicii.
Această regiune poate fi considerată un imens muzeu în aer liber.

Locuri de vizitat în Liban:
Piatra de hotar între fostele județe Ciuc și Odorhei
Lacul Diavolului
Pasul Liban

sursa: www.szekelyfoldiinfo.ro